August 4, 2021

Et forbrukslån kan gi deg større fleksibilitet

Det er flere fordeler ved å låne penger uten sikkerhet.

Trang økonomi i hverdagen? Er du lei av å måtte dytte i gang bilen flere ganger i uka, eller trenger badet sårt en runde med oppussing? Det er ikke alltid man kan ta seg råd til de tingene man ønsker, men enkelte ganger kan det være lurt å låne fremfor å spare seg i hjel dersom det virkelig er ting man trenger å kjøpe eller å bruke penger på. Da kan et lån uten sikkerhet gi deg større fleksibilitet, og det er slettes ikke komplisert å ta opp et slikt lån heller!

Hva er et lån uten sikkerhet?

Få gode lånebetingelser ved å sammenligne flere tilbud.Kanskje får man ikke utvidet boliglånet for å pusse opp, eller så trenger man pengene til noe helt annet. Eller så har man ikke boliglån i det hele tatt, og ikke muligheten til å ta opp et slikt lån – et såkalt sikret lån. Da vil det motsatte være en god løsning, nemlig et lån uten sikkerhet. Kort forklart betyr det at man ikke trenger egenkapital eller noe verdifullt som banken kan ta sikkerhet i (ofte bolig, bil eller hytte), som i bunn og grunn betyr at man simpelthen søker om lånet og får innvilget søknaden dersom man har grei nok inntekt i forhold til ønsket lånesum.

Fordelen med å søke lån uten sikkerhet er at du nettopp ikke trenger sikkerhet, men det er mer enn som så. Blant annet så kan du bruke pengene på akkurat hva du vil, og mange banker tilbyr fleksibel nedbetalingstid som gir deg en behagelig hverdagsøkonomi. Mer om dette i neste avsnitt. Dessuten er søkekriteriene for disse lånene ganske så overkommelige for folk flest, og det tar bare noen minutter å slenge inn en søknad. Enklere kan det knapt bli!

Fleksibel nedbetaling

Lengde på nedbetaling av lån er lovregulert.Renten på usikrede lån er vesentlig høyre enn for eksempel et boliglån, og ligger gjerne et sted mellom 10 til 20 prosent. Du finner dog også banker med lavere renter som feks. Opp Finans som har en rente som starter fra 8,60. Et annet eksempel er Santander som kan tilby en rente på lave 8%.Dette behøver nødvendigvis ikke utgjøre ekstremt store summer i måneden dersom man velger lang nedbetalingstid og ikke tar opp det største lånet som er mulig å finne. Nedbetalingstiden bestemmer man i stor grad selv, slik at man kan legge opp til en fleksibel nedbetaling for å unngå at hverdagsøkonomien blir for hard.

I tillegg har mange banker muligheten til å velge avdragsfrihet når du selv ønsker det. Det betyr at du måned for måned kan bestemme hvor mye du vil betale i avdrag, fra null kroner til et valgfritt beløp. Så lenge banken får rentene sine, så er de fornøyde. Dette gir naturligvis optimal fleksibilitet, men vil gjøre den totale lånekostnaden større. Derfor anbefaler vi kun at man gjør dette når det er høyst nødvendig, og det er sjeldent noen god idé å utsette avdragene for lenge.

Slik søker du om et forbrukslån

Søk lån på dagen uten noen forpliktelser.Forbrukslån er den vanligste formen for usikrede lån, og det finnes svært mange tilbydere i Norge av nettopp denne typen lån. De fleste av disse finner du på nettet, og vi anbefaler at du velger en bank som har automatiske søknadssystemer. Da får du ikke bare umiddelbart svar på søknaden din, men ofte vil du også kunne få utbetalt lånet samme dag som du søker om det. Slettes ikke ille dersom det er en hastesak som du aller helst skulle ha betalt i går. Dette forutsetter dog at du søker med BankID når du signerer på søknaden, så vær sikker på at du har bankbrikken din klar.

Dessuten må du oppfylle noen kriterier før du kan søke om et lån uten sikkerhet, men de er ikke veldig strenge ifølge våre vurderinger. Du bør også vurdere om et slikt lån passer for deg. For eksempel så er den nedre aldersgrensen ifølge norsk lov 18 år, og selv om enkelte banker har økt denne noe, så vil vi påstå at utenom dette kravet så er det ganske enkelt å få innvilget søknaden. Så lenge du har en inntekt som er fornuftig i forhold til det lånet du søker om, så vil man trolig få den innvilget. Dette forutsetter dog at du ikke har betalingsanmerkninger og inkassosaker fra før av, men den vanlige mannen i gata som har betalt regningen sin, har en fast jobb (behøver nødvendigvis ikke ha skyhøy inntekt) og er over den nevnte alderen, vil sjeldent ha noe problem med å ta opp forbrukslån.